Wat is transmissie?

Transmissie

Ooit gehoord van het begrip transmissie? Transmissie staat voor het vervangen en de revisie van versnellingsbakken. Dit betekent dat de versnellingsbak van jouw auto zo wordt aangepast dat het vermogen van de motor verplaatst wordt naar de wielen. Dit is vooral van belang bij auto’s waarvan de eigenaar ruw om is gegaan met de versnellingspook. Te snel en te hard schakelen kan er namelijk voor zorgen dat de versnellingsbak beschadigd is. Om weer soepel te kunnen schakelen is het daarom mogelijk om een transmissie uit te laten voeren. Dit laat je auto weer als nieuw voelen!

 

Een transmissie laten uitvoeren

Merk je da jouw versnellingspook niet meer werkt zoals hij zou moeten doen? Dan kan het dus zo zijn dat je versnellingsbak is beschadigd. Ga in dit geval niet zelf lopen klussen in de motor, maar schakel een gespecialiseerd bedrijf in! Dit doe je door contact op te nemen met een van de medewerkers van dat bedrijf. Hij of zij zal aangeven wanneer er een plekje vrij is om de transmissie uit te laten voeren. Vervolgens kan je je auto op het aangegeven tijdstip langs brengen. Dit proces verloopt eigenlijk precies hetzelfde zoals bij een ‘gewone’ autogarage. Als klant kan je ervoor kiezen om ongeveer één à twee uurtjes te wachten, maar je kan tussendoor natuurlijk ook even wat anders doen. In dat geval zijn er leenfietsen of leenauto’s beschikbaar.

 

Afspraak maken voor een transmissie

Zoals eerder gezegd is het mogelijk om een transmissie uit te voeren door contact op te nemen met het desbetreffende bedrijf. Voor het vinden van een gekwalificeerd bedrijf is het vaak handig om je even online te oriënteren. Zo zie je direct of er een geschikt bedrijf in de buurt zit. Vervolgens staan contactinformatie, zoals een telefoonnummer of e-mailadres, vaak ook op de website. Bel of stuur even een mailtje om een afspraak in te plannen. Laat een transmissie uitvoeren en geniet weer met volle teugen van jouw auto!