Mensendieck therapie Alkmaar

Mensendieck therapie Alkmaar

We weten allemaal dat last hebben van je rug, nek of schouders heel vervelend is. Je wilt er graag vanaf maar je weet niet hoe. Er kunnen dan verschillende dingen aan de hand zijn. Je kan een huisarts bezoeken en vertellen wat je klachten zijn. Klachten zoals stijfheid, pijn bij het opstaan, niet lang kunnen zitten en andere klachten. Een oplossing voor jouw rugklachten kan een verwijzing naar mensendieck therapie in Alkmaar zijn.

Rugpijn, het is verschrikkelijk

Je zit nog geen half uur achter de computer en daar heb je het al, een flinke steek onder in je rug of bij je schouderblad. Je raakt geïrriteerd omdat je nog maar nét zit. Je weet dat even wat anders doen helpt, maar je kan niet om het half uur, een half uur iets anders doen. het werk moet gewoon af. Een ander voorbeeld is bepaalde bewegingen maken. Wanneer je bijvoorbeeld de was ophangt. Je houdt het gewoon niet vol, om de hele was op te hangen. Je hebt te veel last van je onderrug, schouders en je nek.

De verkeerde houding

Het kan zijn dat je last hebt van re rug door een afwijking, je kan bijvoorbeeld last hebben van een scoliose of ongelijke schouderbladen. Dit kan veel pijn veroorzaken. Als je hier last van hebt, zal de huisarts je dit vast al verteld hebben. Stress is ook een grote factor wat meespeelt in pijn in je nek e n schouders. Veel mensen vergeten dat je ook behoorlijk last van je rug kan krijgen bij het aannemen van een verkeerde houding. Vooral mensen die lang zijn, een lange nek hebben en veel dezelfde positie aannemen. Bijvoorbeeld achter de computer. Je moet jezelf dan gaan aanleren om een betere houding aan te nemen. Een mensendieck therapeut in Alkmaar geeft je oefeningen om je spieren kracht te geven om die houding aan te kunnen. Je gaat samen in Alkmaar aan de slag om je nieuwe houding te leren. Al snel zul je zien dat je rugpijn vermindert of zelfs helemaal weggaat.