Wat is flower export?

flower export

Flower export staat bekend onder het exporteren van bloemen en planten naar het buitenland. Nederland staat natuurlijk bekend om haar prachtige tulpenvelden die prachtig bloeien aan het begin van de lente. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid blijven de bollen over. Een deel van deze bollen worden geëxporteerd naar het buitenland. Van Duitsland tot aan Peru: door middel van flower export komen de tulpenbollen overal terecht!

 

Hoe werkt flower export?

Het exporteren van bloemen gaat redelijk eenvoudig te werk. Denk aan het voorbeeld van de tulpenbollen. Zodra de bloem bijna uitgebloeid is wordt deze geknipt. Vervolgens blijft een stengel en een bol in de bodem over. Deze bollen worden later gerooid. Na het laten bloeien van de tulpen blijven er namelijk niet één maar twee bollen over. Deze bollen worden vervolgens verpakt en worden verscheept of vervlogen naar andere landen. Naar landen zoals Frankrijk en Duitsland vindt de flower export vaak per vrachtwagen plaats. Bij de andere landen wordt er gekeken wat de voordeligste manier van export is. Soms is dit per schip terwijl het een andere keer per vliegtuig veel voordeliger is. Wanneer de herfst is aangebroken worden de nieuwe tulpenbollen weer geplant en het jaar erop vindt hetzelfde riedeltje weer plaats.

 

Meedoen aan flower export

Elke boer kan zelf kiezen wat er met zijn of haar tulpen gebeurd. Sommige boeren verkopen ze binnenlands door, terwijl andere ervoor kiezen om ze aan het buitenland te verkopen. Wanneer je voor flower export kiest hoef je zelf niet de moeite te doen om klanten te werven, dit doet het desbetreffende bedrijf allemaal voor jou! Jij hoeft er alleen voor te zorgen dat de tulpenbollen ergens paraat liggen om meegenomen te worden. Flower export biedt de ideale mogelijkheid voor zowel boeren als andere landen. Als boer verdien je een mooi bedrag aan je tulpenbollen en als land kan je net zo veel als de Nederlanders genieten van de prachtige tulpen. Wacht dus niet langer en meldt je vandaag nog aan voor flower export!