Wat kan een homeopaat voor je betekenen?

homeopaat

Homeopathie is voor velen nog een vrij abstract begrip en dat is echt zonde. Een homeopaat kan namelijk veel betekenen voor mensen met vage klachten, zeker die klachten waar de huisarts geen antwoord op heeft. Homeopathie staat namelijk voor een hele prettige alternatieve geneeswijze, die zich richt op het herstellen van de balans in het lichaam. Het is een individueel gerichte geneeswijze die de mens als geheel ziet, oftewel holistisch. Een homeopaat probeert altijd een totaalplaatje van jou als patiƫnt te krijgen, daarom zal deze bij een eerste consult veel vragen stellen over je verleden en eventuele ziektes die je in je leven hebt gehad. Ook je psychische staat an algehele stemming zijn belangrijke dingen om mee te nemen in de diagnose. Daarna zal overgegaan worden op de behandeling.

Met welke middelen werkt een homeopaat?

Een homeopaat gaat er altijd van uit dat een gelijksoortige stof de oplossing kan zijn voor een bepaalde klacht, oftewel de stof die het veroorzaakt heeft of zou kunnen hebben. Deze stof wordt je toegediend, maar dan in een zeer verdunde en uitgebreid geschudde vorm. Dit schudden en verdunnen van de stof wordt potentiƫren genoemd en is uiterst effectief bij diverse klachten. Het is absoluut maatwerk, waardoor het soms even kan duren eer de juiste oplossing is gevonden voor jouw klachten. Het fijne aan een behandeling bij een homeopaat is echter dat de kans op bijwerkingen heel klein is. En als je die wel hebt dan is meteen duidelijk dat de betreffende stof in ieder geval niet de oplossing is.

Bij welke klachten helpt homeopathie?

Er zijn ontzettend veel klachten waarmee je bij een homeopaat terecht kunt. Denk maar eens aan chronische klachten aan de longen, zoals hoesten, overtollig slijm of benauwdheid. Maar ook huidklachten zoals eczeem en psoriasis kunnen vaak goed behandeld worden door een homeopaat. Tijdens een behandeling op maat worden diverse stofjes uitgetest tot er een gevonden is die goed werkt. Soms duurt dit even, maar het kan ook heel erg snel effect hebben.