Bij een landwinkel koop je de lekkerste streekproducten

landwinkel

Als jij van lekker eten houdt en je wilt ook nog eens goed bezig zijn voor het milieu dan doe je er goed aan bij jou in de buurt een landwinkel te vinden. In zo’n winkel verkopen ze namelijk enkel en alleen streekproducten, welke gemaakt zijn door lokale boeren en producenten. Dit principe is in een paar jaar tijd enorm populair geworden, en niet alleen omdat deze producten met zoveel liefde gemaakt zijn. Je boodschappen doen bij een landwinkel is namelijk ook erg goed voor het milieu. Een groot deel van de producten in een normale supermarkt is namelijk geïmporteerd en dus vervoerd. Dit kost ontzettend veel gas en is slecht voor het milieu. Het is dus beter om in een zogeheten boerderijwinkel je boodschappen te doen, want dan weet je dat de producten tenminste niet de halve wereld over zijn vervoerd voordat ze in jouw mandje belanden.

De lekkerste kaas komt van de landwinkel

Zeker voor echte kaasliefhebbers is een landwinkel the place to be. De kaas die ze daar verkopen komt namelijk direct van de boer af, en is gemaakt van melk van koeien uit de buurt. Vrijwel elke landwinkel werkt alleen met boeren die hun koeien grotendeels buiten laten lopen, want dat levert uiteraard de lekkerste kaas op. En wat kaas betreft kun je in zo’n boerderijwinkel je hart ophalen. Ze verkopen er namelijk vaak super veel soorten, zoals de standaard jonge, belegen en oude kaas, maar ook verse mozzarella, ricotta, fenegriekkaas en kaas met truffelsmaak. Dit soort bijzondere smaken vind je doorgaans niet in de supermarkt, maar dus wel in zo’n lokale boerderijwinkel.

Lokale delicatessen en cadeaupakketjes

Als je op zoek bent naar een aardigheidje voor vrienden die houden van lekker eten dan ben je in zo’n landwinkel aan het juiste adres. Ze verkopen er namelijk ook vaak heerlijke plaatselijke delicatessen, met liefde bereid van verse ingrediënten. En vaak kunnen ze daar ook nog eens cadeaupakketten van maken.