Is een deo zonder aluminium echt beter?

Deo zonder aluminium

Steeds meer mensen zijn overtuigd van de positieve effecten van een deo zonder aluminium, en dat is maar goed ook. Normale deodorants bevatten namelijk vaak aluminium, en dat is helemaal niet goed voor je gezondheid. Het kan je hormoonproductie aardig in de war schoppen, met alle gevolgen van dien. Bovendien bevatten deze normale deo’s vaak ook allerlei parabenen en andere chemische ingrediënten die de huid alleen maar bedekken en afsluiten. Het natuurlijke proces van transpiratie wordt hierdoor belemmert en geblokkeerd, waardoor je op den duur zelfs meer kunt gaan zweten. Zodra je die deodorant niet gebruikt kan je huid namelijk eindelijk alle afvalstoffen en zweet kwijt. Een deo zonder aluminium en al die andere chemische bestanddelen sluit de huid niet af, maar werkt op een andere manier tegen transpiratie.

Hoe werkt een deo zonder aluminium?

In feite blokkeert een deo zonder aluminium de transpiratie dus niet. Dit is iets wat een chemische deodorant wel doet. Echter, door de mooie combinatie van natuurlijke ingrediënten wordt wel de geur van je transpiratie geneutraliseerd, en is dat niet het uiteindelijke doel van alle deodorants? Je gebruikt het immers omdat je niet wilt stinken van onder de oksels, dus of je nu wel of niet zweet, zolang de geur ervan wordt geneutraliseerd is het goed, toch?

Kun je zelf deodorant zonder aluminium maken?

Het is helemaal niet zo moeilijk om zelf een deo zonder aluminium en al die andere chemische toevoegingen te maken, maar het is wel best een gedoe. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om deze in natuurwinkels te kopen of bij kleine ondernemingen die ze in een grotere hoeveelheid maken. Dan weet je ook zeker dat de samenstelling elke keer hetzelfde is, en kun je ook een lekkere geur kiezen. Dit zijn meestal hele frisse, neutrale geuren, want deze komen natuurlijk ook van 100% natuurlijke ingrediënten. Je zult merken dat je na het proberen van een biologische deodorant niet meer terug wil naar zijn chemische broertje waar aluminium in zit.